neděle 24. května 2020

Letní tábory 2020 - aktuální informace

V pátek 15. května 2020 bylo Ministerstvem zdravotnictví ČR povoleno pořádání letních táborů během letošních letních prázdnin a to již od 27. června 2020 v předpokládaném maximálním počtu účastníků 500 osob včetně personálu. 
Byla vydána speciální Hygienicko-protiepidemická opatření stanovená pro zajištění sezóny letní dětské rekreace 2020, které můžete najít zde.
Většinu pravidel týkající se hygienických požadavků na provozování letních táborů jsme zvyklí běžně dodržovat.
Co bude jiné než jsme běžně zvyklí:
- přebírání dětí se zvýšenou zdravotní vstupní kontrolou - měření teploty
- změna textu v Potvrzení o bezinfekčnosti - rozšíření o příznaky infekce COVID-19 a s tím související prohlášení zákonných zástupců, že dítě nepřišlo do styku s osobou trpící onemocněním COVID-19
- doporučení vystavení zdravotního posudku dítěte v roce 2020 (prosíme u dětí, u kterých jsou nějaká zdravotní omezení)
- velmi pečlivá hygiena rukou před každým jídlem pod zvýšeným dohledem
- VYLOUČENÍ VÝLETŮ mimo tábor - na veřejná místa s větším množstvím dalších osob - náš oblíbený Hei-park v Tošovicích :-(

Předpokládáme však, že si tábor užijí děti i organizátoři a pečlivé mytí rukou si odvezou jako užitečný návyk a dovednost pro další využití. :-)
Oblíbený výlet, kde děti jezdí na bobové dráze, tubingu, skáčou na velkých trampolínách nebo si užívají koupaliště, se pokusíme nahradit nějakou jinou zážitkovou aktivitou (zatím je to tajemství, nechte se překvapit :-)





1 komentář:

  1. Letošní tábory se zdály být zrušené nadobro. Nevím, co bych se svými neřády doma dělala. Spala jsem s nimi ve stanu jednou a dost! Nemohla jsem ani usnout jak ten můj malý Filípek začal o půlnoci chrápat. Horší jak starý muž! A to je můj milý už pořádný stařík. Na spaní v lese jinak kamarádka doporučuje vybavení z e-shopu naturehikecz.cz.

    OdpovědětVymazat