pondělí 7. srpna 2017

Tábor Útěk z Alcatrazu - 6.-18.8.2017

Pátek 18. srpna 
Pomalu se chystáme domů. Máme uklizeno a sbaleno, kufry na hromadě. Loučíme se s vedoucími, povídáme si v oddíle a vzpomínáme na zážitky z celých 13 dnů. Po obědě vyrážíme domů. Už se těšíme na rodiče, sourozence... 
Za týden je víkendovka pro rodiče s dětmi, kdo by z rodičů měl zájem,  přihlaste se a přijeďte.
V září pro všechny účastníky táborů chystáme víkendovku. 
Všem přejeme hezký zbytek prázdnin!! :-)

Čtvrtek 17. srpna
Dnešní den se vše obrátilo a dopoledne nejstarší z dětí získali pozici vedoucích a zahráli si na dozorce...prostě Den naruby. Dopoledne jsme si ještě změřili fyzické síly ve hře Dostihy a sázky. Odpoledne jsme navštívili táborový obchod a začínáme trochu uklízet. Těšíme se na dnešní závěrečnou diskotéku. 
Fotky z dnešního dne.


Středa 16. srpna 
Hurá!!! Dnes se nám podařil útěk z věznice Alcatraz a soud se nám omluvil za nespravedlivé odsouzení a předali nám peníze jako odškodnění. Zítra je budeme moci utratit v táborovém obchodě.
Podívejte se na fotky z útěku.


Úterý 15. srpna
Dnešní den byl opět jedním z teplých letních dnů. Dopoledne jsme pátrali po šifrách ve hře Klíče Alcatrazu, stále máme v úmyslu utéci a už to vypadá nadějně. Chystáme se jen na vhodný okamžik. Teplé počasí jsme si zpestřili vodním tobogánem a bazénem. Obratnost, trpělivost a také rychlost jsme museli prokázat v Ringo-cestě, byl to velký boj mezi jednotlivými týmy-sektory. 
Dnešní fotky

Pondělí 14. srpna 
Jedeme na výlet - vláčkem do areálu Hei-park Tošovice.
V areálu jsme si užili atrakce:

  • bobová dráha
  • tubing
  • elektrický býk
  • obří skluzavky
Nakoupili jsme si nanuky, k obědu nám přivezli vedoucí řízky a chleba. A vláčkem se vracíme zpět do tábora.
Fotky z výletu

Neděle 13. srpna
Dopoledne si nejstarší kluci vyzkoušeli svoji obratnost v lanovém parku. Zahráli jsme si na dozorce a pašeráky. Opoledne jsme hledali ztraceného člena sektoru, kterého nám unesli. Večerní zábavný program byl zpestřený chvilkou poezie, kdy každý sektor složil báseň na svého dozorce....tak tady jsou (ještě chybí jedna - Sektor 1 - prý dodají :-)
Nedělní fotky

Sobota 12. srpna 
Dnešní den začal trochu pod mrakem a konečně s nižší teplotou. Dopoledne v Alcatrazu proběhl výcvik:
  • střelba z paintballky
  • střelba ze vzduchovky
  • střelba z luku
  • jízda zručnosti
  • chůze po slackline
  • kuželky
Všichni jsme si to náramně užili, hlavně jsme si užili jízdu zručnosti na kole vedoucích. Odpoledne jsme vyzkoušeli vaření polévky na ohništi. Také proběhla hra Souboj barev. Večer nás čeká diskotéka.

Dnešní fotky



Pátek 11. srpna
Dnešní den jsme měli opět turnaje - dnešní byly v ringu a softballe. Odpoledne jsme měli velmi netradiční zážitek! Proběhla hra - Zastřel dozorce. Mohli jsme si vyzkoušet střelbu z paintbolových pistolí na naše dozorce, kteří se mohli ukrývat za překážkami. Další skupina dětí si vyzkoušela lanový park. A ještě nás čeká večerní hra Světla naděje...půjdeme po tmě cestou, která by mohla vést ven z věznice.
Dnešní fotky

Čtvrtek 10. srpna
Dnes jsme dopoledne vyrazili na malý výlet do Budišova - k místnímu rybníku a do parku...po cestě byly nějaké nákupy. Oddíl mladších děvčat zůstal v táboře v lanovém parku a v bazéně. 
Odpoledne nás čekala hra Bystré oko a Boj o vlajky. Stihli jsme se vrátit do tábora včas a strhla se pořádná bouřka, kterou jsme přečkali v jídelně. Zde jsme strávili i celý večer u her a kytary a po tmě, protože až do noci nešla elektřina. V noci ještě jedna bouřka, ale již mírnější. Všichni v pořádku, žádné popadané stromy, ani jiné škody v areálu. 
Pozdravujeme rodiče, sourozence, prarodiče, kamarády...děkujeme za dopisy a balíčky, které chodí a snažíme se také psát domů. 
Fotky ze čtvrtka.

Středa 9. srpna 
Ve středu dopoledne probíhal turnaj mezi týmy - sektory ve fotbale a přehazované. Všichni byli sportovně naladěni a aktivně se podíleli na úspěchu své skupiny. Odpoledne nás čekal orientační běh - starší děti v okolí tábora a mladší děti pouze v areálu. V mezičase se někteří stihli vykoupat v bazénu. Večer jsme měli první diskotéku pod širým nebem, protože bylo velké teplo i večer.
V noci nás stihla první bouřka, která nám zmáčela naše vypraná vězeňská trička, ale žádné větší škody nenadělala.
Dnešní fotky

Úterý 8. srpna
Dnes jsme si ráno zahráli hru Kartotéka, kdy se ve věznici rozsypala kartotéka. Sbírali jsme karty a měli jsme tak příležitost dostat se k některým kompromitujícím informacím z věznice. Hráli jsme taky fotbal, baseball, koupali jsme se v bazénu a někteří byli v lanovém parku. Odpoledne proběhla hra Průjem - ve věznici došel toaletní papír a tak probíhala honička se sbíráním toaletního papíru. Dnes nás ještě čeká noční hra - Smrtonosné kužely. Budeme muset probíhat úsek, který je střežený světelnými paprsky.
Dnešní fotky.

Pondělí 7. srpna
Dnešní den ve věznici začal pravidelným cvičením na tzv."buzerplace". V rámci odpočinku jsme si vyrobili vlajku každého týmu - sektoru. Na naši žádost k soudu o zmírnění trestu jsme za splnění speciálních fyzických testů dostali zmírnění ostrahy a večer jsme si mohli vězeňské tričko vyměnit za své vlastní. Ve věznici vaří výborně - měli jsme pečené kuře s rýží a hrachovou kaši. Všechny domů zdravíme a těšíme se na dopisy a balíčky. :-)
Dnešní fotky.

Neděle 6. srpna
Po příjezdu na tábor jsme se ubytovali a prozkoumali prostory areálu, kde budeme trávit13 dní.
Po večeři jsme se ocitli před soudem, kde nás postupně odsoudili ke 30letům pobytu ve věznici Alcatraz s nejvyšší ostrahou za špionáž - jako turisti jsme vnikli neoprávněně na vojenské území. Museli jsme odevzdat osobní věci jako např.mobily a místo svého trička jsme dostali vězeňské tričko - každý se svým číslem. Před večerkou jsme se ještě podívali na film Útěk z Alcatrazu.
Fotografie z večera.
Speciálně pro starostlivé rodiče - nebojte se, děti jsou v pořádku, je to hra a všichni to tak vnímají. Mobilní telefony opravdu odevzdali a dostanou zpět zřejmě ve středu, tak zatím nevolejte, opravdu je nemají u sebe...tedy pokud nám neodevzdali nějaký starý a ten funkční si třeba nenechali. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat